Dålig sömn

Natten har bjudit på riktigt dålig sömn, Tilia sover på min sida av sängen och jag vet då inte hur det alltid kommer sig att jag ligger vid sängens kant med henne precis intill och då har jag ändå flyttat henne närmare mitten flera ggr under natten, vid 3 tiden i natt kom gabbe nerkrypandes vid mina fötter och den lilla killen ligger då inte still alls så tillslut vart min sovställning som en fosterställning med honom liggandes över mina ben så jag inte kunde röra mej.



Här har jag lyckats nesla mer ur hans grepp om mej.

Nu är barnen i skolan och jag ska börja packa saker jag sålt på tradera som sedan jocke ska få åka med till posten innan han börjar jobba vidare.

Ha det gott i solen

Kram Malin

Måndag igen

Och den började bra har hunit massor i dag ringt massa viktiga samtal, varit nere på vuxen lära center och pratat om utbildning. Sen när jag hämtade barnen så säger flisan att hon har huvudvärk tänkte mest på att hon kanske drukit för lite under dagen sen ville hon inte vara ute och leka utan gick och la sig i soffan och när det var dax att gå upp för bollibompa säger hon sig ha ont i magen och sen kräks hon myssigt blää gillar inte spyer är för känslig för sånt.

Nu jämrar hon sig över magen och ropar på sin pappa som jobbar kväll jahapp få se hur den här kvällen slutar nu.

Ha det gott


Kram Malin


Dagens aktiviteter

Vi har tvättat lite och hängt det ute Gabriel hjälpte så snällt till med det sen har han hjälpt mej lite i trädgården lite bilder från i dag




Söndag

Tråkigt att det redan är söndag, men man får se det posetiva på det hela ny vecka och ny helg att se fram emot.

Flisan är på kalas på fyrishov i dag med pappa sin och wille är hos farmor och jag och tilia och gabbe är hemma ensama.

det är otroligt fint väder ute synd att det är så kalt bara vill inte riktigt gå ut i kylan i dag tur man har en baksida där gabbe kan sparka boll.

ha en trevlig söndag

Kram Malin

Kom att tänka

På åska då jag precis va ut en sväng med hunden och det är sådana där mörka moln brr nu snart börjar säsongen för just åska och det inebär att jag ska hålla masken för barnen och inte stänga in mej i frådet så fort det kommer eller att inte ringa svärmor eller mamma att vara här hos mej för att jag inte klarar av det, JAG RENT AV HATAR ÅSKA. När jag var liten mins inte exakt ålder men jag mins händelsen som igår när jag tänker på det, Jag var ute i farmor och farfars somarstuga det började åska och som vanligt satte vi oss i bilen och där satt vi i ca 10 minuter så pang en blixt ner i huset och det började brinna och hela huset bran ner till grunden.

Ja så kan det vara man glömmer sällan men en sak jag lärt mej är att inte vissa dessa känslor för mina barn då jag inte vill att det ska överföras till dom.


Ha det gott nu kom mina barn hem från skola så det nalkas mellis

Kram Malin

Äntligen fredag

Nu så är det äntligen fredag som jag har väntat och hållt tummarna för att det ska vara fint väder i helgen och hör och häpna det ser ut att bli jättefint väder i helgen, så nu planerar jag morgon dagen för fullt, det kommer bli så att flisan och gabbe kommer få vara hos farmor och kanske tilia med det får vi se wille, jag och jocke ska åka och fiska wille har tjatat om det sen han var liten och nu ska han äntligen få följa med oss hoppas han är mogen för det bara.

Jag ska fixa matsäck som kommer bestå av pastasallad och vegkorv läsk och lite godis det ska bli en myssdag för oss alla.

Dagen som i dag kommer att bli skön wille har blivit lovad att spela wii hela kvällen villket han ser fram emot då det inte blir mycket spelande på vardagarna.

Joakim jobbar kväll som han gör varje fredag.


Nä nu dax att göra frukost till mej och sen får jag se mer vad som händer.

Kram Malin

Men vad är det här

Suck, här har man packat undan alla vinterkläder och vad händer nu jo snö och snö jaha fram med kartongerna leta kläder innan skolan börjar för barnen suck modernatur hur mår du igentligen ???
jaja så här kan det va.

Ja vad ska man mer prata om jo min älskade dotter som är i en trotts så det står härliga till, allt man säger allt man gör är fel och hon börjar grina och ska flytta.
Ett exempel är jag ber henne sätta sig och äta mellanmålet i går blåbärsdryck med smörgås och nä det skulle hon inte ha ok säger jag då blir du utan för det är vad som bjuds, pang skrikandes upp på rumet och springer hon och jag brusar upp och säger att sådär beter man sig inte och att lugnar hon inte ner sig och beter sig bättre kan man inte gå på kalas i helgen hmm ja fel av mej att hota men jag vart så ledsen och dessutom är jag svag nu trött ont i kroppen och illamående. Hon lugnade ner sig satte sig vid bordet och sen började hon när hon skulle sova grina att hon inte ville mm, ja det är nästan alltid roligt med barn.

Gabbe han sköter sig galant fjärde dagen som han är blöjfri på dagen och endast 1 olycka har hänt jag är helt impad över det.

Wille han är våran spralliga kille som lyssnar när han vill visst man kan bli riktigt arg på honom men övervägande så hoppar han omkring som en durasellkanin.

Så lilla Tilia hon vill bli buren hela tiden nu sover korta stunder om 10-20 minuter jobbigt då man inte hinner specielt mycket mellan dom stunderna. I går fick hon smaka gröt gjorde lite på förmiddagen och hon åt det med god aptit och vart små sur då hon inte fick mera så jag gjorde lite på kvällen med ca 1 dl och det åt hon jättebra skrattade och va glad och som småbarn kan vara mera mera mera satt och stuttsade av upphettsning.

Jocke vabba i går och i dag då jag fortfarande inte är helt hundra i dag hoppas man är bättre till helgen då vi ska fiska på lördagen om väder tillåter samt så ska flisan på kalas på söndag på fyrishov hon ser så fram emot det.

Nä nu måste jag fixa gabbe och sen ska jag försöka fixa mej själv och sen när Tilia vaknar är det hennes tur.


Kram Malin

Äntligen onsdag, en dag närmare fredag

Ja åhh så jag längtar tills på fredag för i helgen ska jag ut med Wille och Flisan och fiska få se om man får något eller inte.

I går var jag med ut till Joakims mormor och där klippte vi buskar och rensade så man har lite ont i kroppen i dag men det går över. Har även lite illamående och fryser kanske man håller på att bli sjuk eller nått.


I Måndags bestämde jag mej för att nu är det dagen D för Gabbe han ska sluta med dagblöjan och första dagen gick kanon bra inte en enda olycka och i går hände en olycka men det gör då inget hade räknat med fler än så.

Dagen som sådan får nog bli ganska lugn här hemma eftersom jag känner att jag inte riktigt är hundra så nu går Lazy Town på dvd för gabbe han bara älskar dom.

Gubben ja vad ska man säga han ska åka till posten och sen affären och sen ska han iväg och jobba som vanligt, det är faktiskt lite tråkigt att han jobbar så mycket kvällar som han gör men nån måste göra det oxå.

Nä ha det så gott nu ska jag försöka få i mej min kaffe

Kram Malin

Äntligen onsdag, en dag närmare fredag

Ja åhh så jag längtar tills på fredag för i helgen ska jag ut med Wille och Flisan och fiska få se om man får något eller inte.

I går var jag med ut till Joakims mormor och där klippte vi buskar och rensade, så man har lite ont i kroppen i dag men det går över. Har även lite illamående och fryser kanske man håller på att bli sjuk eller nått.


I Måndags bestämde jag mej för att nu är det dagen D för Gabbe han ska sluta med dagblöjan och första dagen gick kanon bra inte en enda olycka och i går hände en olycka men det gör då inget hade räknat med fler än så.

Dagen som sådan får nog bli ganska lugn här hemma eftersom jag känner att jag inte riktigt är hundra så nu går Lazy Town på dvd för gabbe han bara älskar dom.

Gubben ja vad ska man säga han ska åka till posten och sen affären och sen ska han iväg och jobba som vanligt, det är faktiskt lite tråkigt att han jobbar så mycket kvällar som han gör men nån måste göra det oxå.

Nä ha det så gott nu ska jag försöka få i mej min kaffe

Kram Malin

Så äntligen måndag

Börjar med att säga att jag såg kalla fakta i går, fan så hämskt att dom inte ska få fortsätta operera hjärtsjuka i stockholm utan bara i lund och göteborg undra hur mångas liv som kommer att sättas på spel efter sommaren, Min mans pappa väntar på nytt hjärta och är högprioriterad då han har en ovanlig blodgrupp vi hoppas att han kommer hinna få ett nytt innan det är försent.


Joakims mormor oroar oss med hon opererade sitt knä i mars och allt gick bra och hon va allert och pigg efter det´, men nu helt plötsligt börjar hon bli förrvirrad och har frossa till och från under förra veckan och i går va det tydligen sämre med henne så det kanske blir akuten i dag om det blivit värre under natten.

I dag ska jag ut och ha det myssigt med Gabriel och Tilia i solen man blir så mycket gladare av det vackra vädret i går va det så grått och trist att man inte alls ville gå ut.

Nä nu ska jag jobba lite sen ska jag ta tag i allt hemma innan vi ska börja vår vistelse ute

Kram Malin


Söndag

I dag är det söndag och ja jag måste säga att jag är riktigt seg i dag efter gårdagens party.

Ungarna sitter och kollar på Lazy town så då passar jag på att skriva lite här.

Jag ska strax ut med Naala en sväng man får passa på medans det inte regnar helt enkelt, sen ska jag börja med middagen blir tacos i kväll önskemål från barnen.


Kram Malin

Slöar dag

Tror jag att man ska ha i dag, låter inte helt fel i allafall.

Natten har varit bra, men ändå är man riktigt trötter.

Jag hade sällskap av min mor och hennes sambo i går vart pizza till middag med deras sällskap, sen kom Anna på besök det var riktigt trevligt annars brukar jag alltid få sitta ensam på kvällarna när gubben jobbar.


I kväll ska alla barnen inkl Tilia vara hos farmor, jag ska ut på krogen och ha skoj blir inte ute länge då jag ska hämta tilia för att sedan röra mej hemåt hade jag tänkt mej.


Ha en underbar Lördag

kram Malin

Äntligen fredag

Ja så var det äntligen fredag.

Ja vad ska man säga om vädret i dag då ??? regnigt så det blir till att vara inne i dag typ.

Jag och Joakims mamma ska iväg med gabbe och Tilia till farfars mamma och lämna en blomma som tack för allt hon stickat till barnen sen bär det av efter det till och hämta kiddsen på skolan och sen hem för mej och Tilia det är bara hon och jag hemma hela kvällen, dom stora barnen ska sova hos farmor till på söndag och Tilia ska vara där en sväng i morgon kväll medans jag går ut på krogen för att hedra minet av en god vän som gick bort för ett år sedan.


Nu ska jag typ försöka sparka ut gubben och hunden och ge tilia mat sen ska jag göra mej i ordning för dagens aktiviteter

Tjo Flöjt var peters älsklings utryck

Kram Malin


Trött i dag

I går åkte jag till svärmor och var ute på lekplatsen med gabbe en stund sen iväg till flisans drama där det var avslutning, det vart helt kaos gabbe jättetrött och grinig wille lika så, väl hemma så fixa middag åt en grinig unge och en glad sprudlande tjej vad jag än sa eller gjorde satte sig wille på tvären och sen som om det var nog så började Tilia skrika och skrika inget man gjorde hjälpte tillslut vid 22 tiden somnade hon i sägen bredvid mej utmattad stackars lilla tjejen.


I dag har jag varit nere på stan och handlat lite fan vad dom bygger om va upp på lindex men vände lika snabbt omöjligt att ta sig fram nästan. Nu ska jag äta lunch innan Tilia vaknar sen är det dax att snart hämta kidds på skolan och ha utelekar med fika


Kram Malin

Tilia ska börja lära sig spela gittar


Rivningsbilder av aydin





Skönt ute

Villket väder det är ute, Nu har vi varit och kollat in lokalen den var jättefin och vi tog den.

Sen har vi varit ute kollat när dom river Aydin samt cyklat och fikat förmiddagsmellis nu håller Joakim på med lunch det blir fiskbullar och potatis till oss och något vegetariskt till honom.

Lite bilder från gårdagens utelek och förmiddagens utevistelse



Gabbe

Wille


Gabbe

Flisan

Fika hos grannen

Flisan & Jocke med Tilia

Tilia



Spriter i kroppen

Gårdagen var helt perfekt snälla barn, vi var ute hela eftermiddagen och lekte gabbe har börjat cykla med stödhjul och är riktigt duktig.

I dag ska vi i väg och kolla in doplokalen till Tilias dop och se om den passar oss sen blir det mera utelekar, bäst att passa på medans det är fint väder ute vem vet i morgon kanske det regnar.

Nu ska jag väcka Tilia för att ge mat och sen ska vi i väg.


Kram Malin


Bilbarnstol "Akta graco" duoflex 0-25 kg

Bilbarnstol använd i ca 1 månad mycket fin
kan användas från första stadiet 0-15 kg sen kan man vända den och använda den
upp till 25 kg

nypris 2495 kr
nu 2000 kr

skriv att är intesserad så mailar jag tillbaka till dej med telefon nr





Villken härlig

Morgon, frukost på sängen med sång av min älskade familj.

Hoppas att det blir lika vackert väder i dag som det var i går.

I dag ska jag försöka att hinna städa undan lite vinterkläder som ligger överallt känns det som det blir välldigt mycket sånt med flera barn det är väll åtminstone 3 uppsättningar overaller eller skidkläder per barn och sen alla dessa mössor och vantar och sockor fy nä lika bra att få undan det nu så är det klart till middsommar kanske ;), måste leta fram sommarkläder med barnen åket om 1 månad med farmor och farfar utomlands i en vecka så shorts och kjolar lär jag försöka hitta någonstans oxå.

Ja sen får vi se vad dagen bjuder på ha en trevlig dag

Kram Malin

Snart ropar sängen

Nu går ögonen i kors barnen har levt rövare minst sagt och mitt i allt så ska Tilia ha mat inte en lätt sitts man är i men det slutade med ny badade barn och bollibompa och säng och nu tror jag att jag ska i sängen med hade tänkt vänta med sängen tills jocke kom hem så jag skulle få ducha men jag får nog ta den biten i morgon i stället. Blöjbyte och direkt i säng.


Natti Natti

Kram Malin

Underara vår

ja nu kan man ju säga att våren är här eller hur ??? solen lyser fåglarna kvittrar det är helt enkelt vår nu.


Har varit och kastat en massa skräp i dag på återvinningen sen åkte jag hem till svärmor och åt lunch och umgicks tills det va dax att hämta wille och flisan i skolan efter det åkte vi och handlade skor brr 1400 kr för skorna men ja vi fick ju 5 par då oxå så slår man ut det så vart det väll inte så dyrt.

I dag vankas det hamburgare till middag nu börjar grillsäsongen vi grillar nästan varenda dag förra våren och sommaren det doftar gott och smakar gott.


kram Malin

I dag blir det kalas

I går fyllde gammelfarmor år så vi ska iväg till henne och fira lite nu.
Det ser ut att bli fint väder ute så i efter att vi vart iväg ska jag börja tvätta och emellanåt ska jag ta och riva ut vårat utefråd så jag får fram en massa kläder och grejer där ute som jag vill ha fram samt en massa saker till Tilia som ligger längst in i oredan men nu ska det bli ordning på torpet.

Natten var lugn och jag fick sovmorgon tills jag vaknade av mej själv alla sover i huset det är lugnt och skönt och jag får avnjuta mitt kaffe i tysnad inte ofta det händer.


Kram Malin

Undra vad

Arga snickaren skulle säga och kunna hjälpa oss med hmm lovar att dom säkert på ett eller annat viss skulle skricka rakt ut, vi bor trångt i en 4 och är 6 personer jag och jocke har vårat sovrum i vardagsrumet då jag håller på att tömma mitt kontor från alla företags saker men det kommer ta sin tid kanske 1 år brr men det rummet måste vi säkert ändå använda till nått av barnen. Jag fundera oxå på hur man kan klara sig så som man gör jag hade gärna haft ett vardagsrum och ett helt eget sovrum men fan våran hyra är på massor av pengar pch då bor vi ändå i ett ganska billigt område jaja så kan det vara som sagt vi klarar oss som det är nu men om jag får som jag vill att ha minst 1 till bebis då måste vi nog flytta även om jag inte vill trivs så bra i detta område goda och trevliga grannar.

Nu ska jag ta hand om Tilia som vaknat och manen är inte hemma han är och leker med sina killkompisar dom spelar rollspel

Kram Malin

Gårdagen va inge rolig

Gårdagen började bra men på förmiddagen slutade Tilia andas hon vart helt blå i ansiktet jag la henne framåt och dunkade henne i ryggen då fick hon upp massa slem och var en glad tjej svärmor kom ca 15 minuter efter det och tog dom andra barnen hem till sig, ca 15 minuter efter det slutr hon andas igen, ringde då 112 ochsen upp med ambulans till barnakuten där vi vart kvar för observation i 7 timmar, vi fick förklarningen slempropp så kan det vara nu mår hon bra och skrattar och har sig känns skönt.

nu ska det i väg och veckohandlas sen ska mannen iväg och leka med grabbarna "rollspel" tänk att dom aldrig växer upp ;)



kram Malin

då har vi magsjuka

Ja det började i går på gabbe kräktes och sen ran det som bara den från hans blöja myssigt not
han har i allafall inte kräkts något i natt det är skönt men feber har han fortfarande stackarn.

Så i dag kommer vi va inne hela dagen även om jag skulle behöva iväg till affären och köpa blåbärssoppa till honom törs inte ge honom annat än det och vatten nu få se om man får tag på nån som kan handla det och komma förbi eller hur jag ska lösa det på bästa sätt, gubben jobbar rävpass i dag åkte kl 8 och kommer hem kl 24.

Nä nu är det dax att ta tag i tvätt som vart från gabbe i går

Kram

Malin


Utelek i solen

Det vart hamburgare och utelek på förmiddagen i dag











Då va det torsdag

Är så himla trött i dag Tilia sover ju i min säng och att en så liten tjej kan ta upp så mycket plats förstår jag inte.

Dagen börja bra i dag lungt vid frukosten inge bråk vid påklädningen så himla skönt när det flyter på så här bra.

I dag ska vi försöka ta oss ut i vårvädret samt så ska jag försöka uträtta en del ärenden som att ringa runt gamla kunder och se om dom vill handla lite nu jag jobbar åt foreverliving och den 5 maj har vi ett dunkrace villket innebär att för varje aloevera dunk man handlar under april får man en lott som sedans sätts på en dunk och släpps i ån i östervåla första pris brukar vara 5 dunkar sen är det olika vinster upp till 15 st, det är roligt att kunna göra roliga saker av sitt arbete.

Jag började jobba för foreverliving i oktober 2009 och är nöjd med hur fritt arbetet är och hur enkelt det är att tjäna pengar.

Nä nu ska jag ta tag i allt som ska göras


Kram Malin

ingen bra dag

känns det som.

började med en massa oväsen från gabbe hamra i golvet väckte alla i huset och jag vaknade på fel sida.

Äta frukost stressa iväg till polisen hämta mitt nya legg och gabbes pass iväg till swedbank för att öppna mannens och min bankdosa som dom använt som miniräknare, sen vidare till bvc för Tilias 3 månaders spruta åh vidare hem för att packa saker som jag sålt på tradera.

Nu är jag på språng igen ner till posten som det tar ca 25 minuter till sen hem för att börja med middagen och bada kiddsen för att sedan invänta manen som får ta nattningen i kväll.


jo jag har även hunit med att fixa alla dop inbjudningar så dom måste oxå skickas i väg i dag, jag måste leta lokal att vara i efteråt oxå hmm inte lätt har jag märkt om vi inte hittar någon får vi ta en nödlösning på mannens jobb det tråkiga är att det ligger 30 minuters bilväg från kyrkan ja vi får se vad som händer

kram Malin


Tilia 3 månader


Påsklov

Nu är Tilia 3 månader tiden går så fort.

Morgonen började kanon bra ungarna var snälla inget bråk och tjafs som det kan va på morgonen annars.

Felicia och Wilhelm är ute och cyklar på gården och Tilia ligger och jollrar i sin säng och Gabriel kollar på bollibompa nu och jag funderar på vad vi ska äta till lunch det lutar åt att det blir vofflor för barnen och chilicorncarne för mej.

På eftermiddagen ska jag och barnen ut och leka i den vackra vår vädret det är jätteskönt ute och det är ju bara att passa på när det är så fint.

Nu ska damsugaren fram och sen ska disken tas om hand innan lunchen ska på bordet

Ha en riktigt skön vårdag

Malin

RSS 2.0